Na 3. koncertě festivalu Qu@rtet+ se 28. 11. 2022 v Sále Martinů pražskému publiku představí fenomenální ukrajinsko-americký klavírista Stanislav Khristenko. Spolu s Doležalovým kvartetem provedou slavný klavírní kvintet Johannesa Brahmse.

Ukrajinsko-americký klavírista a dirigent Stanislav Khristenko hrál v těch nejprestižnějších sálech světa jako Carnegie Hall, Vienna Konzerthaus, Palais de Beaux-Arts v Bruselu, Berlínská filharmonie, Soul Arts Center a mnoho dalších. Belgický Le Soir ho nazval “básníkem klavíru”.
Je držitelem cen z více než 30 mezinárodních soutěží. Vystoupil jako solista s orchestry po celém světě od Ameriky, Evropy až po Asii. Nahrává pro společnosti Steinway & Sons label (“Fantasies” a “Romeo and Juliet”), Naxos (“Soler Sonatas”), Oehms a Toccata Classics (“Ernst Krenek Piano Works”).
Stanislav Khristenko se narodil v Charkově na Ukrajině a získal tam i své základní hudební vzdělání. Svůj první sólový recitál zahrál v sále Charkovské filharmonie už v jedenácti letech. Vystudoval Čajkovského konzervatoř v Moskvě a v roce 2008 přesídlil do USA. Většina jeho rodiny stále bydlí v Charkově a Stanislav se tam podílí na mnohých hudebních projektech. Je spoluzakladatelem největšího hudebního festivalu na Ukrajině KharkivMusicFest, na kterém za pár let jeho existence již vystoupila řada světových umělců. Stejně tak je zakladatel orchestru Nova Sinfonietta Chamber Orchestra. Stanislav Khristenko je členem “Steinway Artists”.
Odkaz na nákup vstupenek na koncert: